u bevindt zich hier: home » lichaamsbehandelingen » chocolade pakking

Chocolade pakking

De chocoladepakking is het summum van relaxatie en zintuiglijke prikkeling. Wie zich met een laagje "donker goud" laat verwennen, krijgt niet alleen een heerlijke ontspannen huid, de pakking bezit ook nog eens onvermoede afslankende effecten. De chocoladepakking stimuleert de zintuigen, laat de spanningen los en geven een gevoel van welzijn.

De cacaoboom (Theobroma cacao) wordt gekweekt in landen rondom de evenaar, en levert cacaobonen, waarvan onder meer chocolade en cacao wordt gemaakt.

De cacaobonen worden, met het vruchtvlees dat er nog aanzit, door schimmels, gisten en bacteriën vergist. De bonen worden in de zon of in drooghuizen gedroogd en vervolgens gereinigd. De bonen worden geroosterd in draaiende trommels op een temperatuur tot 140°C. De temperatuur en duur bepalen voor een groot deel de uiteindelijke smaak van de cacao. De geroosterde de bonen gaan vervolgens door een breker, hierdoor blijft alleen de kern van de boon over. De kernen worden in de cacaomolens fijngemalen tot een dikke vaste pasta. Dit heet de cacaomassa. Uit dit product kan het vet (cacaoboter) onttrokken worden. De dikke, harde klomp die overblijft wordt vermalen tot cacaopoeder. Deze cacaopoeder wordt verwerkt in pakkingen.

Chocolade rugpakking

 

17,50